Parketvloer limburg

Parketvloer, ook wel houtvloer genoemd, is een duurzaam natuurproduct waarmee u een stukje natuur in huis haalt en elke dag een stukje natuur ziet, voelt en ruikt. Met een houten vloer haalt u een geschenk van de natuur in huis. Het oogt niet alleen mooi, het zorgt ook nog eens voor een warm gevoel in huis. Parketvloeren in Limburg staan erom bekend dat ze tijdloos zijn, bij goed onderhoud kunt u tot wel 40 jaar genieten van een parketvloer.

Omdat een parketvloer een natuurproduct is, is elke vloer anders. Dat geeft uw vloer thuis een uniek karakter! U kunt bij Vloerenboulevard kiezen uit verschillende houtsoorten en bewerkingen. Een populair en veelgebruikte houtsoort is Frans eikenhout. Dit Europese hardhout kenmerkt zich als een van de hardste en beste houtsoorten door het ideale leefklimaat waarin de bomen groeien. Andere houtsoorten in ons ruime assortiment zijn Amerikaanse noten, Merbeau, Teak, Wengé, Kempas, Afzelia, Kambala en Keruing.

Dankzij ons ruime aanbod parket vloeren in Limburg, plaatsen wij graag bij u thuis de parketvloer die u wenst! Lees onderaan deze pagina meer over houten vloeren!

Wat mag u van ons verwachten?

  • Een professioneel advies op maat over een parketvloer in Limburg
  • Korte levertijden
  • Mogelijkheden voor onderhoud service
  • Wij werken uitsluiten met professionals en vakmensen
  • 5 jaar garantie op het leggen

 

Categorie:

Beschrijving

Parketvloer leggen in 4 stappen

STAP 1

In onze showroom krijgt u een vakkundig, eerlijk advies over de beste keuze in parketvloeren. Stel gerust al uw vragen.

STAP 2

We bespreken de wensen, mogelijkheden en kleuren. U krijgt een staaltje mee om thuis uit te proberen en een prijsopgave.

STAP 3

Akkoord? Dan gaan we een datum afspreken om het parket in Limburg bij u te leggen.

STAP 4

Uw parketvloer wordt door onze vakmensen gelegd. Binnen enkele uren kunt u al genieten van uw nieuwe parketvloer!

vloeren kerkrade

Vrijblijvend adviesgesprek over uw perfecte parketvloer in Limburg?

Wat kunt u van een adviesgesprek verwachten? Wij vinden het belangrijk om u een passend en eerlijk advies te geven over parket in Limburg. Daarom inventariseren wij eerst uw wensen en kijken we of dit mogelijk is. Vervolgens maken we een offerte. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan!

Vraag meteen een adviesgesprek aan

Wat is een parketvloer?

Zoals bovenaan in de pagina benoemd, wordt een parketvloer ook wel een houten vloer genoemd. Dat komt omdat parket uit meerdere houten delen bestaat, die samen een vloerbedekking vormen. Deze houten delen kunnen in verschillende vormen en patronen worden gelegd. Zoals tegenwoordig de visgraat vorm erg populair is, kunt u ook kiezen voor strakke lijnen. Iedere ruimte in uw huis kan een andere vorm en uitstraling krijgen door de verschillende patronen van een parketvloer. Nog enkele voorbeelden zijn blokpatronen, Hongaarse punt, Hollands verband, Mozaïek enzovoort. Bekijk onze pagina met Hollandsche parketvloeren hier, of bekijk hier ons aanbod Castello parket. De variaties zijn eindeloos als u voor een parketvloer kiest!

Parketvloer in Limburg met verschillende bewerkingen

Door bepaalde bewerkingen toe te passen tijdens de plaatsing van uw parketvloer, geven we het hout een bepaalde uitstraling. Dit kan geheel naar uw eigen voorkeur. Zo kunnen wij het hout schaven, schuren of borstelen. In onze showroom kunt u de verschillende voorbeelden bekijken om zo tot een geschikte keuze te komen voor uw vloer thuis. Zo zal elke houtbewerking anders ogen en zal de kleur vervaardigd worden door het hout te oliën of te roken. Hoe vaker het hout wordt gerookt, hoe donkerder de vloer wordt. Na plaatsing kan de parketvloer worden afgewerkt met een lak of hardwax olie. Ook hier zijn weer bepaalde gradaties in. Door deze behandeling wordt de vloer slijtvast en bestand tegen water. Zo kunt u optimaal genieten van uw parketvloer in Limburg.

Het leggen en onderhouden van uw parketvloer

De twee bekendste manieren om een parketvloer te leggen, is het vast of zwevend leggen. Bij het vast leggen van uw houten vloer, wordt het parket direct gelijmd om de ondergrond. Dit kan een houten ondergrond, spaanplaat of beton zijn. Een zwevend parket wordt los op de ondervloer gelegd.

Na de plaatsing kunt u de parketvloer zonder problemen stofzuigen met een parketborstel en dweilen met zeep. Als u de gelakte vloer grondig wilt schoonmaken, kunt u het beste ervoor kiezen om speciale parketpolish te gebruiken. Als u vragen heeft onder het onderhoud van uw parket vloeren in Limburg, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze professionals. Wij staan ook klaar voor u in onze showroom om alle vragen te beantwoorden!

Voordelen van een parketvloer

Een parketvloer is natuurlijk niet alleen stijlvol, duurzaam en tijdloos, er zitten verschillende voordelen aan het leggen van een parketvloer bij u thuis. Hieronder leest u een aantal van deze voordelen:

  • U heeft tot wel 40 jaar plezier van een parketvloer dankzij het stevige materiaal. Hierdoor wordt de waarde van uw huis verhoogd.
  • Indien u wenst, kunt u kiezen voor een andere ‘look&feel’. Door bijvoorbeeld de vloer te lakken of beitsen.
  • Een parketvloer is geschikt voor de meeste ruimtes in uw huis, waaronder de woonkamer, slaapkamer, keuken en gang. Alleen in extreem vochtige ruimtes, zoals de badkamer is parket niet geschikt.
  • De multiplank parketvloer is tevens zeer geschikt voor vloerverwarming

Aandachtspunten bij het leggen van parketvloeren in Limburg

Voorafgaand aan het plaatsen van de parketvloer, dient u rekening te houden met een aantal zaken. Zo moet de ruimte waar het parket komt te liggen volledig leeg te zijn, zodat alles in één keer gelegd kan worden en er geen ongelijkheden in de vloer kunnen ontstaan. Het leggen van een parketvloer is een gecompliceerde klus, met name omdat er geen kliksysteem is en de vloer wordt gelijmd aan de ondergrond. Doordat de lijm moet drogen kan het leggen van een parketvloer twee dagen duren, afhankelijk van de grootte van de ruimte.

Heeft u vragen of wensen die u wilt bespreken? Neem dan eenvoudig en vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom in Kerkrade!

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Parketvloer limburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *